Discover Sport Woes and Issues... - Land Rover Forums - Land Rover Enthusiast Forum
 


Discovery Sport Talk about the new 2015 Land Rover Discovery Sport

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-16-2016, 08:10 AM
iconoclast's Avatar
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Location: In, Out, & Around...
Posts: 156
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Discover Sport Woes and Issues...

For the early adopters on here who have their vehicle for some time and with some mileage... Have you encountered any issues or have you been stranded at any point? Visits for glitches or bugs or anything other than routine maintenance?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-22-2016, 07:29 AM
iconoclast's Avatar
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Location: In, Out, & Around...
Posts: 156
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Since no one has responded, it may be a positive sign that these vehicles are not troublesome or problematic (yet)...
Reply With Quote
  #3  
Old 11-29-2016, 03:08 AM
loanrangie's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Melbourne, Australia.
Posts: 276
Thanked 26 Times in 26 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by iconoclast View Post
Since no one has responded, it may be a positive sign that these vehicles are not troublesome or problematic (yet)...
None would be out of warranty yet, give it a few years.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2016, 02:45 PM
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Chicago IL
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had mine for almost a year and have not had an issue!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-03-2017, 02:21 AM
iconoclast's Avatar
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Location: In, Out, & Around...
Posts: 156
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by loanrangie View Post
None would be out of warranty yet, give it a few years.
Issues and problems occur during the warranty period too... Especially on a new model.

Quote:
Originally Posted by umwolverine View Post
I've had mine for almost a year and have not had an issue!
Excellent. Thank you for the feedback.

Reply With Quote
  #6  
Old 03-10-2017, 11:44 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just picked up an HSE LUX 2017 and no issues in the 1st week =P
Reply With Quote
  #7  
Old 07-18-2017, 08:24 PM
iconoclast's Avatar
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Location: In, Out, & Around...
Posts: 156
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Update. 2017 LR Discovery Sport. 4700 miles.

On a road trip approximately 170 miles from home and about 80 miles away from closest LR dealership.

Normal driving, 80 degree weather, on and off rain with 1/4 tank of fuel. Pull in to rest area to use restrooms and grab a Starbucks coffee along with some breakfast pastries. We get back into the vehicle and head off on our journey... accelerating on to the freeway a flashing check engine light occurs and before I can pull over the vehicle is bucking like bronco and feels as if you're driving over rumble strips. As I decelerate the vehicle hums and the navigation/screen goes black. I pull over. Shut off the vehicle. Wait a few moments while contemplating options then put the vehicle into the "ON" position... depress the accelerating and hold (hoping this is like other vehicle and it resets TB and driving characteristics to factory spec). Limp the vehicle to next rest area and fill up the tank. Use restroom again in case the Disco becomes our hotel, search for closest LR dealer and limp the vehicle to our destination. LR is not able to accommodate us immediately because of short notice and because it is not the most active LR dealership so they do not have many loaners or techs on hand. I am told to leave the vehicle off for 30 minutes and then return to allow it to idle for approximately 15 mins. Then call back to report. Long story short the CEL never returned. The bucking and juddering never returned. Vehicle is going in to the dealership tomorrow.

Typically something like this is indicative of a failing or failed coil pack... the troubling portion about this is that it never returned. If it were a hardware failure then the issue should still be present but it is not. Dealer has chalked it up to "bad fuel" at this point before seeing and scanning and giving a more accurate answer. The question they could not answer is why was I able to drive nearly 200 miles on "bad fuel" without issue only until I burned through 3/4 of a tank. They did not have an answer and said diagnosis could be made after scanning and troubleshooting. My theory is that maybe some rain/water got into the coil pack and it created a temporary issue until it evaporated or maybe it was simply a software glitch but if anyone has any similar issues please post because I am curious to know what the outcome was.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2016 discover sport future owner Discovery Sport 0 04-29-2016 12:50 AM
Amplifier and Window wiring woes. M3g474rd Discovery I 2 01-27-2015 03:39 PM
Steering and Alignment Woes coors Discovery II 5 08-24-2013 09:32 AM
HELP - 04 Disco CEL woes and dealer schmeelers gildedsplinters Discovery II 1 01-15-2009 12:10 PM
Radiator and Overheating Woes!! dms98e Discovery II 8 07-10-2008 10:03 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


LAND ROVER and its logo are the registered trademarks of Land Rover. Land Rover is not affiliated with LandRoverForums.com.